Meny
AlleRammer.noTilbehørErstatningsglassOvalt erstatningsglass for bilderammer

Ovalt erstatningsglass for bilderammer

Ovalt erstatningsglass for bilderammer
Mira
Artnr.: MIR-Ovalglas7x9-H
Spørsmål om produkt
fra 89,00 kr *

Ovalt glass for ovale bilderammer


  • Ovalt erstatningsglass til ovale bilderammer
  • Standardglass (floatglass), 2 mm tykt
  • plettfri, glatt overflate
  • klart og transparent; gjennomsiktigheten ligger på rundt 83–90 %
  • ikke antireflekterende
  • Beskytter bildet mot støv, smuss og vannsprut
  • uten UV-filter
  • kantede og slipte glasskanter for sikker bildemontering

Hva er standardglass?

Med dette ovale erstatningsglasset dreier det seg om et 2 mm tykt standardglass (floatglass) som lages ved hjelp av en moderne produksjonsmetode (floatprosess). Derfor får det en plettfri, glatt overflate uten forstyrrende ujevnheter som luftlommer eller riper.

For det ovale glasset bruker rammeprodusenten mira grønt glass, som kjennetegnes av grønnlige skjærekanter. Ved innramming med grønt glass kan fargeintensiteten på bildene bli noe endret. Faktisk har dette glasset en gjennomsiktighet som ligger mellom cirka 83 og 90 % når lyset treffer vertikalt. Du vil altså oppfatte dette bildeglasset som klart og gjennomsiktig, takket være den høye lysgjennomsiktigheten.

Det ovale erstatningsglasset fra mira er ikke antireflekterende, det betyr at lyset blir reflektert. Refleksjonsgraden på standardglassene fra mira kan sammenlignes med vindusglass.

Standardglass beskytter mot støv, vannsprut, smuss og berøring, men har imidlertid ikke UV-filter. Derfor anbefaler vi at du henger opp bilder som er innrammet med standardglass, på steder som er skjermet mot sol.

Kantene på dette ovale glasset for bilderammer er falset og deretter slipt. Denne nøyaktige bearbeidelsen sørger for stumpe glasskanter og dermed for en sikker bildeinnramming uten fare for skade.

Hvordan og hvilke bilder skal man ramme inn med ovalt glass?

Uten passepartout anbefales standardglass til: fotografier og plakattrykk.

Når det gjelder kulltegninger, tegninger med fargeblyant, bilder med vannfarger, akvareller, fargestifter og kritt, blekk- og tusjtegninger, bør det være avstand til bildeglasset. Hvis ikke kan fargene klebe seg til glasset. Vi anbefaler da å ramme inn med en oval passepartout.


De forskjellige bildeglassene

Glass for bilderammer

Hva ønsker du å ramme inn? Skal du ramme inn feriebilder, eller eier du verdifull grafikk? Det er ikke bare gjenstanden som skal rammes inn, men også bilderammen som avgjør hvilket bildeglass som er riktig. Les deg opp på temaet i magasinet vårt.

Nettbutikken for bilderammer, fotorammer og passepartouter. Vi sender bilderammene fra Tyskland til Norge.
artvera GmbH & Co. KG | Organisasjonsnummer: 926 071 343