Vi hjelper deg gjerne!
Variert design og unike åretegninger. Dette og enda flere gode grunner gjør tre til et populært materiale for bilderammer. Det store utvalget i nettbutikken vår vitner om allsidigheten til dette materialet. I kategorien trerammen vil du sikkert finne den passende bilderammen. Oppdag favoritten vår. Har du fremdeles spørsmål? Les videre og finn ut mer om trerammer.
Ayous og furu er de vanligste tresortene brukt for bilderammer. Det dreier seg om bløte tresorter som er enkle å bearbeide. Det finnes også bilderammer av MDF (forkortelse for medium-density fibreboard, plater av trefiber). Rammelister av MDF består av trefiber som er presset og limt sammen. Fordelene dine: MDF-bilderammer er rimelige, men ser likevel svært flotte ut, noe som merket accent beviser. I tillegg finner du bilderammer av edeltre i rammebutikken vår. Det unike treverket og fargetonene til bøk, eik, kirsebær, lønn eller nøttetre pynter ethvert bilde med sin naturlige skjønnhet. Dreier deg seg om rammelister av massivtre, er disse imidlertid dyrere. Hvorfor? De er vanskelige å skaffe og å bearbeide. En rimeligere løsning er aluminiumslister som er finert med edeltre, slik som det nederlandske merket Barth tilbyr.
Bilderammene som er produsert mellom 1920 og 1980, kalles vintage. De som er eldre enn 100 år, kalles antikkrammer. Enn retro? Det er produkter som plukker opp en gammel form og et gammelt design, enten fra barokk, art deco eller renessanse. Alle bilderammene våre er nye. For at kundene våre skal kunne skille produktene våre stilistisk, har vi innført forskjellige kategorier på nettstedet vårt. Bilderammer som ser “brukt “ut, finner du i kategorien Vintage og Shabby Chic. De tilhørende rammelistene har kunstige bruks- og aldringstegn. En populær måte å oppnå denne effekten på er å bruke kalkfarge. I kategorien Barokk og antikk vil du finne rammer som er inspirert av kunstferdige forbilder fra renessansen og barokken.
De fleste bilderammer av tre kan ikke males. Listeoverflatene er behandlet for at bilderammen skal kunne vare så lenge som mulig. Ubehandlede trerammer kalles råtrerammer. Disse er faktisk forholdsvis dyre. Hvorfor er det slik? For at kundene våre skal kunne få ubehandlede trerammer av høy kvalitet, vil kun feilfritt treverk være bra nok for dette formålet. Produsenten kan ikke gjøre feil under beskjæring. De ubehandlede trerammene våre finner du i kategorien bilderammer for overmaling.
For en bilderamme av massivtre, slik som de fleste trerammene fra Mira , blir flere trestykker av samme størrelse bearbeidet og limt. Disse trestykkene er tidligere saget av trestammen. Betegnelsen ekte tre er noe misvisende. Her dreier det seg faktisk om bilderammer av kryssfiner. Flere tynne treplater blir da stablet oppå hverandre. Til slutt legges et lag av optisk tiltalende finertre av høy kvalitet. Bilderammer av massivtre er i utgangspunktet mer holdbare enn slektningene av “ekte” tre.
Finertre er tynne treplater som har et dekorativt formål. For å oppgradere bilderammer av mindre verdifullt tre blir disse belagt med edelt finertre. Edle tresorter er særlig etterspurt. Eksotisk edeltre er tropiske tresorter som blir importert fra oversjøiske land til Europa. Til dem hører mørkerød mahogni, rødbrun palisander og svart ibenholt. Europeisk edeltre er kirsebær-, linde- og nøttetre. Apropos: Til edeltre hører også såkalte rirkuler. Her dreier det seg ikke om en egen tresort, men om forgreininger på stammen til nøtte-, lønne- og almetreet.
Naturvern spiller også en viktig rolle når det gjelder interiør. Mange kunder spør med god grunn etter bærekraftige bilderammer. Det bidrar også til at bevisstheten til rammeprodusentene forandres, slik at de ønsker å tilfredsstille denne etterspørselen. Noen av trerammene fra Nielsen har allerede FSC-stempelet. Tresorten på disse stammer fra et skogbruk som er bærekraftig forvaltet. Ta en titt på merket, de tilsvarende produktene har kjennetegnet. I tillegg ønsker vi å gjøre deg oppmerksom på produsenten Alldeco. Produsenten sier om seg selv: «Vi satser på kvalitet og nærhet til naturen». Skal en bilderamme være fri for limstoff, er det heltremodeller som gjelder, hvor vinkelbena i beste fall festes med en svalehaleskjøt.
Siden 1970-årene har nye materialer, særlig aluminium, gjort sitt inntog i bilderammeverdenen. Selv om aluminiumrammer er den nye, kule stedfortrederen i en moderne tidsånd, kan trerammen så langt forsvare plassen sin. Den ser tross alt tilbake på en nesten tusen år gammel tradisjon. Og ikke bare det: Essensen av tre er så mangfoldig, den personifiserer alderens verdighet på en måte ingen andre materialer kan. Ingen klarer dette bedre enn den italienske rammeprodusenten Salvadori Cornici med sine praktfulle luksusrammer. Barokkrammene fra Mira er noe rimeligere. Eller leter du etter en rammeprofil med den minimalistiske klarheten som et moderne design har? La deg imponere av de rettlinjede rammelistene fra artvera . Selv slike oppfatninger kan treet oppfylle på beste måte.
Vi anbefaler: Når du skal velge bilderamme, bør du også ta i betraktning fargen på treet, ikke kun profilformen. Denne varierer alt etter tresort. Etter en bearbeiding i flere trinn åpenbarer det seg en skjult fargeskatt under barken. Bilderammer av mahognitre har for eksempel en mettet rødbrun farge, som på profiler av kirsebærtre heller litt mot oransje. I naturlig tilstand er treprofiler av furu og lønn ganske lyse, med en lett, gulaktig tone. I tillegg skilles det mellom varme og kalde tretoner. Du bør altså sørge for å å tilpasse fargene på bildet ditt med den naturlige fargetonen på bilderammens treverk. Slik får du en fargemessig harmoni som er en fryd for øyet. Treet naturlige mangfold av farger blir verdsatt i Döhnerts rammesortiment.
Treverket er forskjellig ut fra hvilken retning det ble skåret i trestammen. På bilderammer finnes det hovedsakelig to forskjellige typer treoverflater. Enten er årringene gjenkjennelige, med buede linjer som minner om flammer. Eller de kan veksle som lange linjer med reflekterende medullære stråler, sporadisk avbrutt av korte margstråler. Du kan avstemme stilen på bildet ditt med treverket. Dette vil resultere i et kreativt samspill mellom bilde og ramme og bidra til en dynamisk effekt.
Lasur og lakk beskytter treet mot UV-stråling, fuktighet og skadedyr. Lasuren trenger inn i treverket og danner samtidig et skinnende beskyttelseslag på profiloverflaten. Fordelen? En lasert treramme behøver ingen videre pleie med olje eller lakk. Treverket vil også forbli synlig. Ellers kan trelistene også forsegles med lakk. Treverkets mønster forsvinner riktignok under et tykt lag, men man kan også bruke sterke farger. Det beviser en av trerammene fra Larson-Juhl. For å skape et “brukt” utseende kan rammelistene skrubbes eller sandblåses. Under sandblåsing slites myke deler av treverket bort, mens de hardere delene trer bedre frem. Den individuelle trestrukturen blir dermed mer plastisk. Den tyske rammeprodusenten FDM tilbyr mange flotte rammemodeller som passer i kategorien Shabby Chic.